JTS-aikuistennis

JTS-aikuistennis on tarkoitettu kaikille aikuisille tenniksen harrastajille, jotka ovat kiinnostuneet harjoittelemaan valmennetuilla ryhmätunneilla. Valmentaja pitää ryhmän tason mukaisia harjoitteita ja aikaa jätetään myös pelaamiseen.

Harjoitukset pidetään 1,5 tunnin mittaisina ja ne järjestetään tasoryhmittäin (max 8 hlö/ryhmä). Aikuistennisryhmiä löytyy kaiken tasoisille ja ikäisille – aloittelijoista harrastekilpapelaajiin.

Ryhmät muodostetaan pelaajien tasojen mukaan ja lähtökohtaisesti naiset ja miehet sekaisin. Poikkeuksena on ladytennis, jossa naiset voivat halutessaan harjoitella pelkästään naisseurassa (mikäli on ryhmään on tulossa riittävästi saman tasoisia pelaajia).

Ohjeelliset tasoryhmät aikuistennistunneille:

PELITASO:VALMENNUKSEN SISÄLTÖ:

ALOITTELIJAT/PERUSTASO: Ei aiempaa tai vähäinen pelikokemus (0–3 v.) tenniksestä. Pallottelu koko kentällä hankalaa ja lyöntitekniikat puutteellisia ja epävarmoja. Into pelaamiseen kuitenkin valtava!Opetellaan lyöntien perustekniikoita ja suurilla toistomäärillä haetaan varmuutta ja puhtautta lyönteihin. Harjoitukset pitävät sisällään enemmän perusharjoituksia kuin pelillisiä harjoituksia.
AKTIIVITASO: Muutaman vuoden pelikokemus (yli 3 v.) tenniksessä. Pystyy pallottelemaan ja pelaamaan koko kentällä. Peruslyöntitekniikat hallussa, vaikkakin pelitemmon kasvaessa tulee vielä paljon virheitä. Pystyy auttavasti pelaamaan niin kaksin- kuin nelinpeliäkin.Perustekniikoiden, liikkumisen ja lyöntirytmin kehittämistä eteenpäin. Opetellaan kierteiden ja temmon tuottamista lyönteihin. Pelinomaiset harjoitteet tulevat mukaan. Perehdytään 2- ja 4-pelin perustaktiikkaan.
HARRASTEKILPATASO: Peruslyöntisi ovat jo hioutuneet vuosien pelaamisesta. Lyöt kierrelyöntejä  peruslyönneissä ja syöttösi on melko varma. Pystyt liikkumaan kentällä hakien koviakin lyöntejä. Pystyt toteuttamaan perus kaksin- ja nelinpelitaktiikkaa.Pelaajan henkilökohtaista tekniikkaa kehitetään ja lyöntivalikoimaa kartutetaan. Lyöntiharjoitteet tapahtuvat paljon liikkeestä. Kehitetään 2-peli- ja 4-pelitaktiikkaa, jolloin voidaan jo osallistua kilpailuihin. Paljon pelinomaisia harjoituksia ja drillejä.
KILPATASO: Aktiivisesti kilpaileville kansallisen kilpatason B- ja C-luokan pelaajille. Kilpatreeniä samantasoisten pelaajien kanssa. Kilparyhmiä perustetaan, mikäli ryhmään on riittävästi tulijoita.Kilpatreeniä ja pelin kehittämistä pelaajien tason mukaan. Harjoittelu rytmitetään pelaajien kilpailukalenterien mukaan.