JTS-aikuistennis

JTS-aikuistennis on tarkoitettu kaikille aikuisille tenniksen harrastajille, jotka ovat kiinnostuneet harjoittelemaan valmennetuilla ryhmätunneilla. Aikuistennisryhmiä muodostetaan tasoille perus/aktiivi/harrastekilpa, siis aloittelijoista kilpapelaajiin (ks. alla). Valmentaja ohjaa ryhmän tason mukaisia harjoitteita, ja aikaa jätetään myös pelaamiselle. Tasoryhmittäin järjestettävät harjoitukset pidetään 1,5 tunnin mittaisina siten, että kahdella kentällä toimii maksimissaan kahdeksan hengen suuruinen ryhmä.  

Ohjeelliset tasoryhmät aikuistennistunneille:

PELITASO:VALMENNUKSEN SISÄLTÖ:
PERUSTASO: Aloittelijoille, ei aiempaa tai vähäinen pelikokemus (0–3 v.) tenniksestä. Pallottelu koko kentällä on hankalaa ja lyöntitekniikat ovat puutteellisia ja epävarmoja. Into pelaamiseen on kuitenkin valtava!Opetellaan lyöntien perustekniikoita ja suurilla toistomäärillä haetaan varmuutta ja puhtautta lyönteihin. Harjoitukset pitävät sisällään enemmän perusharjoituksia kuin pelillisiä harjoituksia.
AKTIIVITASO: Useamman vuoden pelikokemus (yli 3 v.) tenniksessä. Pystyt pallottelemaan ja pelaamaan koko kentällä. Peruslyöntitekniikat ovat jo tuttuja, vaikkakin pelitempon kasvaessa tulee vielä paljon virheitä. Pystyt auttavasti pelaamaan niin kaksin- kuin nelinpeliäkin. Aktiiviryhmä sopii myös rutinoituneille harrastajille, jotka painottavat tennistä liikuntamuotona yli pisteistä pelaamisen.Perustekniikoiden, liikkumisen ja lyöntirytmin kehittämistä eteenpäin. Opetellaan kierteiden ja tempon tuottamista lyönteihin. Pelinomaiset harjoitteet tulevat mukaan. Perehdytään kaksin- ja nelinpelin perustaktiikkaan.
HARRASTEKILPATASO: Peruslyöntisi ovat jo hioutuneet vuosien pelaamisesta. Lyöt kierrelyöntejä  peruslyönneissä ja syöttösi on melko varma. Pystyt liikkumaan kentällä hakien koviakin lyöntejä. Pystyt toteuttamaan perus kaksin- ja nelinpelitaktiikkaa. Tavoitetasosi on D- tai C-luokka.Pelaajan henkilökohtaista tekniikkaa kehitetään ja lyöntivalikoimaa kartutetaan. Lyöntiharjoitteet tapahtuvat paljon liikkeestä. Kehitetään kaksin- ja nelintaktiikkaa, jolloin voidaan jo osallistua kilpailuihin. Paljon pelinomaisia harjoituksia ja drillejä.
SARJAPELAAJA: Edustat seuraa yleisessä sarjatenniksessä ja tasoltasi pärjäät B-luokassa.Kilpajunnujen sparrausta, joukkueen treeniä ja pelin kehittämistä.  Harjoittelu rytmitetään pelaajien kilpailukalenterien mukaan.