Kilpailutoiminta

Tennisliiton tiedotus (10/2022):

Varsinaisen edustusseuran tarkistus

Kilpailumääräysten mukaan pelaaja on edustuskelpoinen kilpailutoiminnassa, mikäli hän on jäsenenä varsinaisessa edustusseurassaan. TennisClubin ja TennisÄssän välistä yhteyttä on kehitetty ja marraskuun aikana tulee voimaan varsinaisen edustusseuran automaattinen tarkistus. Toiminto tarkistaa TennisClubista, että pelaajalla on voimassa oleva jäsenyys varsinaisessa edustusseurassaan. Mikäli näin ei ole, edustusseura pyyhkiytyy pelaajan tiedoista Ässästä. Jos pelaajalla on TennisClubissa jäsenyys useammassa seurassa, yhden jäsenyyden loppumisen yhteydessä pelaaja saa valita uuden edustusseuran niiden seurojen joukosta, joihin hänellä on voimassa oleva jäsenyys. Mikäli ainoa jäsenyys loppuu, pelaaja muuttuu rekisteröityneeksi pelaajaksi (=ei-jäsen).


Varsinaisen edustusseuran tarkistus otetaan käyttöön, sillä tähän mennessä TennisClubiin päivitetyt jäsenyystietojen muutokset eivät ole siirtyneet automaattisesti TennisÄssään ja näin pelaajien tiedoissa on saattanut näkyä vanhentuneita seuraedustuksia. Jäsenyyden tarkistuksen lisäksi järjestelmien välistä yhteyttä on kehitetty siten, että jatkossa Tennisclubin pelaajaprofiiliin päivitetyt yhteystietojen muutokset päivittyvät automaattisesti myös TennisÄssään.


Harrastelisenssi

Osana kilpailujärjestelmän uudistusta, seurojen jäsenet saavat jatkossa jäsenetuna ilmaisen harrastelisenssin, jolla pelaaja pääsee osallistumaan TennisÄssässä ylläpidettäviin seurakilpailuihin sekä hallisarjoihin. Virallisiin kilpailuihin osallistuminen edellyttää edelleen kilpailulisenssin ostamista. Pelaajalle siirtyy harrastelisenssi TennisÄssään, mikäli häneltä löytyy Tennisclubista voimassa oleva jäsenyys johonkin seuraan. Jäsenyyden päättyessä harrastelisenssi poistuu pelaajatiedoista.


Harrastelisenssit ajetaan pelaajien tietoihin TennisÄssään 1.11.2022 ja tästä eteenpäin tieto harrastelisenssistä päivittyy reaaliaikaisesti TennisClubista TennisÄssään. Lisenssin tarkistus otetaan käyttöön 1.1.2023 eli loppuvuoden 2022 aikana seurakilpailuihin ja hallisarjoihin voi osallistua ilman harrastelisenssiä. Rekisteröityneet pelaajat (=ei-jäsenet) voivat osallistua hallisarjoihin lunastettuaan itselleen harrastelisenssin TennisÄssän lisenssikaupasta 1.1.2023 alkaen. Mikäli pelaajan seura ei käytä TennisClubia, ei pelaajalle siirry ilmaista harrastelisenssiä vaan se pitää ostaa lisenssikaupasta.


Seurasiirrot

Varsinaisen edustusseuran tarkistuksen lisäksi uutena toiminnallisuutena seurasiirtojen tekeminen siirtyy loppuvuoden aikana Tennisclubiin (koskee sekä varsinaisen edustusseuran seurasiirtoja ja yleisen sarjatenniksen sarjaedustuksia). Tennisclubin kautta seurasiirrot tehdään pelaajien omien käyttäjätunnuksien kautta, seurat eivät pysty tekemään siirtoja pelaajien puolesta. Tarkemmat ohjeet seurasiirtojen tekemisestä annetaan lähiaikoina.