Päiväkisa 1 pelattu

18.1.2022

Vuoden ensimmäinen JTS:n päiväkisa saatiin pelattua Tenniskeskuksella koronaprotokollaa noudatellen eli ilman katsojia ja muita huoltojoukkoja. Tällä kertaa tarjolla oli D-luokan kaaviot ja pelisysteeminä Fast4(*), jolla klo 9–21 välisenä aikana kirjattiin yhteensä 44 ottelua tennisassa.fi -järjestelmään. 

Pelisysteeminä uusi Fast4 on herättänyt mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Ottelu voi olla harmillisen nopeasti ohi, mutta kaksinpelissä hävinneille oli tarjolla myös lohdutusottelu eli kahden peräkkäisen matsin takuun myötä ainakin hiki oli taattu. Järjestäjän kannalta systeemi oli suotuisa, sillä aikataulut pitivät täydellisesti, ja tämä oli lopulta myös pelaajien etu. Kaikki tunnin välein neljälle kentälle allokoidut ottelut alkoivat tarkasti merkityllä ajallaan.

Ilmoittautuneita kisaan kertyi siinä määrin, että kaksinpelit järjestettiin kahdessa täyden kahdeksan pelaajan cup-kaaviossa niin miesten kuin naistenkin sarjassa. Siten onnellisina voittajina poseerasi illan tullen neljä eri pelaajaa ja tämän päälle juhlivat vielä nelurikaavioden voittajaparit.

Naisten sarjan A-kaaviossa turnausvoitosta mittelivät tasaisesti kilpajuniorit Dora Kemppainen (OVS) ja Kirsi Palo (SVS), edellisen viedessä matsin lukemin 2-4, 4-2, 5-2. Myös B-kaaviossa tarvittiin ottelu-tiebreak, jossa paremmin onnistui HuTe:n Tianna Levänen KTS:n Riika Pirnestä vastaan: 1-4, 4-1, 6-4.

Naisten nelurissa pelasi neljä paria, joista päätyyn asti tiensä selvittivät TaTS:in juniorit Emma Curcher/Fanny Keskinen 4-1, 4-2 -voitolla PTT:n parista Mari Miettinen/Riika Pirnes.

Miesten kaksinpelissä A-kaavion loppuottelu oli JTS:n keskinäinen, jossa Anttu Pihlajamäki juhli tuloksella 4-2, 4-1 voittoa Janne Mylläristä. B-kaavio todisti juniorien voimaa, ja finaalissa Lenni Laine (KarTe) vei lopulta voiton Oskari Jämsästä (OVS) lukemin 4-2, 4-3.

Miesten nelurifinaalissa kamppailtiin JTS:n keskinäinen vääntö, jossa pelurit käyttivät kaikki mahdolliset tiebreakit. Jaakko Lehtivaara/Tomi Tuomaala osoittivat lopulta etevemmyytensä parista Oliver/Toni Kiljunen lukemin 3-4, 4-3, 5-2.

Kiitokset kaikille osallistujille! 

Seuraavat kisat Jyväskylän Tenniskeskuksella pelataan helmikuussa 4.–6. päivä (E-luokkamestaruus; 2-p, 4-p, Mixti) ja lauantaina 12. päivä (Päiväkisa 2; MB 2-p, MB 4-p, NB 2-p). Ilmoittautumiset ovat alkaneet.


(*) FastFour-otteluissa pelattiin kaksi erää neljään voitettuun peliin asti, ja 3–3-pelitilanteessa sekä myös 1–1-erätilanteessa pelattiin tiebreak viiteen pisteeseen. Tiebreakit pelattiin kahden erolla, mutta pelit ratkaistiin no ad -muodossa eli ilman etutilanteita. No ad -pisteessä syöttäjä valitsi syöttöruudun.





A-kaavion Janne ja Anttu
B-kaavion Oskari ja Lenni
A-kaavion finalistit Dora ja Kirsi
B-kaavion finalistit Riika ja Tianna