Kerttu ja Alexander D-luokkamestareiksi

10.9.2023

JTS:n hallilla pelattiin viikonloppuna tasokas luokkamestaruussarjan 5. osakilpailu. Miesten kaavio veti suuurimman osallistujajoukon, 26 pelaajaa. Sijoittamattomana turnaukseeen lähtenyt JTS-juniori Alexander Periainen voitti kaikki viisi otteluaan ilman erämenetyksiä. Tulosten mukaan tiukin matsi oli heti avauskierroksella Tuomas Pihlmania vastaan: 6–3, 6–3; loput ottelut sujuivat vakuuttavassa komennossa. Finaalivastustajaksi itsensä pelasi PTT:n nuori kilpajunnu Justin Xian, joka 6–0, 6–1 -lukemiin päättyneessä ottelussa oli kuitenkin vielä selkeästi altavastaajana. Senioripelaajat saivat matkalla nähdä miten junnujen liike ja suoritusvarmuus ovat valttia tässä lajissa.

Naisten kaksinpelisarja oli osallistujistoltaan juniorivoittoinen ja finaalissa juhli ykkössijoitettu, JTS-junnu Kerttu Korpinen. Tiukan vastuksen antoi tuttu kilpakumppani Sohvi Rantanen (TT) 6–2, 3–6, 10–6 -lukemin. Tyttöjen keskinäinen “H2H” on nyt 5–2 Kertun hyväksi.

Kisoissa pelattiin kaikkiaan 49 ottelua viidessä eri sarjassa. Nelurit olivat siis isossa osassa kisaviikonloppuna.  Miesten nelurissa Justin Xian pääsi nappaamaan turnausvoiton parinsa Joonatan Mäkelän (KATS) kanssa, kun JTS:n ykköstykit Jaakko Lehtivaara, Tomi Tuomaala joutuivat keskeyttämään finaalin 6–3-tilanteessa.

Naisten puolella junnut Frida Österlund (TaTS), Sohvi Rantanen (TT) olivat JTS-paria Reetta Koski, Eija Tolmunen etevämpiä finaalituloksella 6–1, 6–2. Eija urakoi myös Mixtissä, jossa pisimmälle kuitenkin etenivät Laitiset Hulda ja Harri kaataen finaalissa niinikään JTS-parin Tomi Tuomaala, Klara Koivula lukemin 6–4, 6–2.

Kiitos osallistujille ja järjestäjille! Hyvät kisat, mutta mieliinpainuvin "highlight" oli kenties kuitenkin kahvion TV:ltä porukalla seurattu Harri Heliövaaran Grand Slam -finaalivoitto!