Jyväskylän kansalliset pelattu

22.11.2021

Vuoden viimeiset Jyväskylän kansalliset palloiltiin viime viikonloppuna. Viime kuukausina Jyväskylän kilpailuissa on nähty ilahduttava määrä naispelaajia ja tällä kertaa saatiinkin poikkeuksellisesti riittävästi osallistujia vain naisten luokkiin.

Naisten E-luokka pelattiin yhdentoista pelaajan voimin. Välieriin ylsivät ykkössijoitetun Pauliina Karvisen (KarTe) puolivälierässä yllättänyt Olga Tirkko (RoVS), JTS-juniori Kerttu Korpinen, Jasmiina Laitinen (TVS) ja Sohvi Rantanen (TT). Yläkaavion ottelussa Korpinen horjutti varmoilla lyönneillään Tirkkoa ja onnistui voittamaan ottelun melko selkein lukemin 6-1, 6-3. Alakaaviossa Laitinen hallitsi ottelua Rantasta vastaan ja lopulta turkulainen vei ottelun nimiinsä 6-1, 6-4. Finaalissa nähtiin samat pelaajat kuin edellisissä Jyväskylässä järjestetyissä kilpailuissa. Lokakuussa pelatussa edellisessä kohtaamisessa Laitinen oli Korpista väkevämpi ja sama kaava toistui myös tällä kertaa. Korpinen pääsi ajoittain haastamaan hienosti Laitista, mutta lopulta hänen oli tunnustettava vastustaja paremmaksi. Finaali kirjattiin Laitisen hyväksi lukemin 6-1, 6-2. 

Naisten D-luokan nelinpeliin osallistui seitsemän paria. Finaaliin tiensä raivasivat kokenut keuruulaiskaksikko Merja Kiiskinen/Eija Ruoho sekä junioripari Korpinen/Rantanen. Loppuottelusta muodostui tasainen kolmieräinen vääntö, joka kääntyi lopulta tiukimmalla hetkellä keuruulaisten hyväksi 7-5, 3-6, 10-8. 

Seuraavat kilpailut Jyväskylässä järjestetään 11.12., jolloin vuorossa ovat Päiväkisat. Tällöin pelataan miesten ja naisten B- ja D-luokan kaksinpelit.

Kerttu Korpinen ja Jasmiina Laitinen