JTS-kevätliiga 2021

Säännöt:

Sarjat

1. kaksinpeli 

2. nelinpeli 

- Kuvaile oma pelitasosi mahdollisimman tarkasti (esim. harjoitusvuodet, onko pelitaustaa, harjoitusryhmän taso jne.), jotta pelaajat saadaan sijoitettua oikeisiin lohkoihin. Näin pelaaminen on kaikille mahdollisimman mielekästä

- llmoittaudu nelinpeliin lähtökohtaisesti valmiiksi sovitun parin kanssa (parin nimi lisätieto-kenttään). Mikäli paria ei ole valmiina, laita siitä myös maininta lisätiedot kohtaan niin pyritään yhdistämään paria vailla olevat pelaajat.

- Halutessa voi ilmoittautua sekä kaksin-, että nelinpeliin.

- Nelinpelisarjoja voidaan tarvittaessa yhdistää mikäli osallistujia on vähän.

Jaksot

1. jakso 25.2.- 21.3. 

2. jakso 23.3.- 11.4.

3. jakso 13.4. - 2.5 

- Osallistumisoikeus on avoin kaikille aikuisille sekä JTS-junioreille. Osallistumismaksu on 10 € ja se laskutetaan sähköpostilla.

- Pelaajat sijoitetaan ilmoittautuneiden määrästä riippuen noin 3 henkilön lohkoihin arvioidun pelitason mukaan. Joka jaksossa lohkon vähiten pisteitä keränneet siirtyvät alempaan lohkoon ja lohkon parhaat nousevat ylempään lohkoon. Uudet lohkot julkaistaan jakson käynnistyessä.

Pelisysteemi ja Pistelaskenta

- Ottelua varten pelaajat sopivat keskenään ja varaavat itse tunnin mittaisen pelivuoron, josta 10 min on lämmittelyaikaa ja 50 min peliä. 

- Ottelussa pelataan pelejä no-ad-systeemillä: ei etuja, vaan 40-40 -tilanteessa pelataan ratkaiseva piste, jossa palauttaja saa valita kumpaan ruutuun syötetään.

- Ottelun lopputulos on se tilanne, joka ottelussa on kokonaan pelattujen pelien osalta ajan päättyessä, esim. 7-8. Ottelupisteet lasketaan seuraavasti:

Voitto: 2 p., Tasapeli: 1 p., Tappio: 0 p. Pelisuhde = voitetut pelit / pelatut pelit. Maksimissaan yhden ottelun pelien erotukseksi rajataan ±10, vaikka todellisuudessa olisikin enemmän, esim. tulos 1-15 lasketaan hävinneelle 1-11 (8 %) ja voittajalle 11-1 (92 %). 

- Pelaajat ilmoittavat ottelutulokset sähköpostilla Hilla Juntuselle (hilla@jtstennis.fi), jolloin tulokset päivittyvät nettisivuilla olevaan tulospalveluun.

- Voittopisteet voidaan mukauttaa vertailukelpoisiksi, jos lohkoissa on ollut eri määrä pelaajia.

- Kevätliigan voittaja on se, joka on koko sarjan aikana kerännyt eniten pisteitä. Täten ei ole väliä missä lohkossa pelaa, vaan voittaja on se, joka on pelannut omalla tasollaan parhaiten! Tasapistetilanteessa pelisuhde ratkaisee.

- Kevätliigassa parhaiten menestyneet palkitaan Tecnifibre-tuotepalkinnoin.  Lisäksi mahdollisesti muita arvontapalkintoja/kuukauden parhaan pelaajan palkintoja.

Ilmoittautuminen nettisivuilla olevan ilmoittautumislinkin kautta maanantaihin 22.2. mennessä! Ensimmäiset lohkot ilmoitetaan viim. 24.2.  Lisätietoja saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: hilla@jtstennis.fi