Kilpailu- ja sarjatennistoiminnan ohjeistus 1.6. alkaen

15.5.2020

Valtioneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti voi kilpailutoiminnan aloittaa 1.6.2020 alkaen. Tennisliiton kansallinen kilpailutoiminta ja ulkokauden sarjatennis alkavat kesäkuussa erityisjärjestelyin ottaen huomioon kulloinkin voimassa olevat kokoontumisrajoitukset sekä etäisyys- ja hygieniaohjeistukset.


KANSALLINEN KILPAILUKALENTERI KESÄ-ELOKUUSSA

Lähtökohtaisesti kesä-elokuun kilpailukalenteri pysyy voimassa jo myönnettyjen ja julkaistujen kilpailuiden osalta (katso kilpailukalenteri Tennisässästä). Turnauksiin voi nyt ilmoittautua. 

ERITYISJÄRJESTELYT KILPAILUTOIMINNASSA

Kilpailutoiminnan lähtökohtana on kulloinkin voimassa olevat kokoontumisrajoitukset sekä etäisyys- ja hygieniaohjeistukset. Ohjeistukset noudattavat valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja aluehallintoviranomaisten ohjeistuksia. Kilpailutoiminnan erityisjärjestelyitä päivitetään aina tarpeen tullen.

Kesäkuussa käynnistyvän kilpailutoiminnan osalta ovat toistaiseksi voimassa seuraavat ohjeistukset:

Tennisliiton kansallinen kilpailutoiminta aloitetaan erityisjärjestelyin 1.6.2020 alkaen. Kesäkuun alusta alkaen on toistaiseksi voimassa 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Kilpailun järjestäjä valvoo ettei kisapaikalla ole kerrallaan yli 50 henkilöä (mukaan lukien pelaajat, järjestäjät ja katsojat).  

Emme suosittele riskiryhmiin kuuluvien osallistumista kilpailutoimintaan rajoitusten ollessa voimassa – kuitenkin jokainen tekee valinnan kilpailuihin osallistumisesta henkilökohtaisella tasolla. Kilpailuissa ei toistaiseksi järjestetä yli 70-vuotiaiden sarjoja.

Mikäli henkilöllä on flunssan oireita tai on muuten sairas, kilpailuun osallistuminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty.

Kilpailun järjestäjän tulee varmistaa, että pelaajat ovat tietoisia poikkeustilanteesta johtuvista erityisjärjestelyistä ja ohjeistusten tulee olla näkyvillä paikoilla (hyödynnä Tennisliiton materiaaleja). Kilpailujohtaja ja pelaajat ovat vastuussa, että annettuja ohjeistuksia noudatetaan. 

Järjestäjä valvoo, että tapahtumapaikalla noudatetaan etäisyys- ja hygieniasääntöjä (ohjeistus käsi- ja yskimishygieniasta sekä käsidesin saatavuus). Lähikontakteja (vähintään 2 metrin etäisyys) ja ihmisjoukkojen syntymistä tulee välttää.

Pelipaikalle ei tulla tai jäädä oleskelemaan – pelaajia ohjeistetaan saapumaan pelipaikalle oman otteluaikansa mukaan ja poistumaan alueelta ottelun päätyttyä. Tarvittaessa kisa-aluetta tulee rajata ja ihmisten kulkua ohjata. 

Kilpailujohtaja kiinnittää huomiota aikataulutukseen ylimääräisten kohtaamisen välttämiseksi.  

Massa- ja hiekkatekonurmikentät tulee huoltaa hanskat kädessä. Tarvittaessa kertakäyttöhansikkaita tulee olla tarjolla.  

Kilpailupaikalla ja ottelutapahtuman yhteydessä ei kätellä toistaiseksi. Ottelun päätyttyä pelaajat kohtaavat verkolla vähintään 2 metrin etäisyys huomioiden ja kiittävät toisiaan ottelusta. 

Kansallisissa kilpailuissa voi pelata kaksin- ja nelinpelisarjoja ottaen huomioon edellä mainitut rajoitukset. Poikkeustapauksena Hangossa 8.-13.6.2020 pelattava 10-16 -vuotiaiden Cinia Junior Grand Prix -osakilpailu, jossa pelataan vain kaksinpelit. Ulkokenttien yleiset SM-kilpailut pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaan Helsingissä Talin Tenniskeskuksessa 22.-28.6.2020. SM-kilpailuiden erityisjärjestelyistä palaamme tarkemmin, kun saamme aluehallintoviranomaisen lausunnon yleisötapahtumien turvallisesta järjestämisestä.

Ulkokauden sarjatenniksen lohkojaot, otteluohjelmat sekä nousu- ja laskukäytänteet julkaistaan Tennisässässä 1.6.2020. Sarjakaudet alkavat 8.6.2020 ja päättyvät 6.9.2020. Nousu- ja putoamiskarsinnat pelataan 11.-13.9.2020. Sarjatenniksessä tulee myös huomioida edellä mainitut kokoontumisrajoitukset sekä hygienia- ja etäisyysohjeistukset. Sarjatenniksen pelitavat divisioonittain pysyvät muutoin ennallaan.