Oliver Kiljuselle kaksi hopeamitalia Jyväskylän Cinia JGP-kisoista

19.11.2019

Jyväskylän Tenniskeskuksella pelattiin 16.-18.11. 12-vuotiaiden Cinia JGP-osakilpailu.Turnauksen aikana hallilla tahkottiin iso määrä otteluita yli 50 pelaajan voimin. JTS:n edustajana kisoissa oli mukana Oliver Kiljunen, jonka saldona oli lopulta kaksi hopeamitalia. Oliver urakoi turnauksessa niin kaksinpelissä, nelinpelissä kuin sekanelinpelissä.  Hyvän menestyksen seurauksena pelejä kertyi kaikenkaikkiaan yhdeksän kappaletta!

Oliverin kaksinpeliurakka alkoi karsintojen kautta. Ensimmäinen karsintaottelu Lassi Liimataista vastaan oli Oliverin selkeää hallintaa, toisessa ottelussa Miro Savolainen oli sen sijaan vahvempi osapuoli lukemin 6-2, 6-0. Tappiosta huolimatta Oliver pääsi pääsarjaan lucky loserina. Sunnuntaina pelatuissa neljännesvälierässä sekä välierässä Oliver jatkoi vakuuttavia otteita vahvoilla ja varmoilla lyönneillään ja selvitti siten itselleen finaalipaikan.

Finaalissa vastaan asettui vuoden vanhempi William Schröder. Ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä kummankin pelaajan lyödessä kovia ja hyvin sijoiteltuja lyöntejä, Schröder teki kuitenkin hieman vähemmän virheitä ja vei erän 6-4. Toisessa erässä turnausväsymys alkoi jo näkyä jyväskyläläispelaajan otteissa virheiden lisääntyessä. Toinen erä kirjattiin siten selkein lukemin Schröderille 6-0.

Oliver menestyi hienosti myös sekanelinpelissä parinsa Milla Kotamäen kanssa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui ykkössijoitettu pari Aarni Sinkkonen/Ilona Kanerva 6-2, 6-3. Pelivire jatkui vahvana myös seuraavassa ottelussa Aarne Koskista ja Saana Siirasta [3] vastaan (6-1, 6-0). Finaalissa vastaan asettui pari Joakim Ranta/Iida Heinonen [2]. Finaali oli aiempiin otteluihin nähden selkeästi tasaväkisin taistelu, jonka voittoa pääsi lopulta juhlimaan pari Ranta/Heinonen. Oliverille ja Millalle kuitenkin hienosti 2. sija!

Pojat kaksinpeli: Wiliam Schröder, GT – Oliver Kiljunen, JTS 6-4, 6-0
Tytöt kaksinpeli: [1] Liinu Heiskanen, TaTS – [2] Nuppu Palm, Smash 6-2, 6-4
Pojat nelinpeli: [2] William Shröder, GT/Aarni Sinkkonen, Smash – Aarne Koskinen, HVS/Miro Savolainen, TaTS 6-1, 6-3
Tytöt nelinpeli: [4] Liinu Heiskanen, TaTS/Milla Kotamäki, TaTS – [3] Iida Heinonen, HLK/Emma Tuominen, Smash 6-3, 7-6

Täältä löydät tulokset kaikista sarjoista ja otteluista.

Kaksinpelin fInalistit Oliver Kiljunen ja William Schröder
Sekanelinpelin finalistit