Jyväskylän ykköspelaajan Masi Sarpolan tilannekatsaus

6.4.2019

Helsinkiin viime vuoden lopulla muuttaneen Masin matka kohti ammattilaiskenttiä jatkuu

20-vuotiaan tennislupauksen loppukausi 2018 oli menestyksekäs. Finnish Tourilla Helsingin osakilpailussa saavutuksena oli ensimmäisen finaalipaikka ja menestystä tuli myös HLK:n edustamana tennisliigan peleissä. Vuoden vaihteen jälkeen pelissä on kuitenkin ollut hieman hakemista, mutta viime viikolla TEHO Sport Finnish Tourin Jyväskylän osakilpailussa pelivireen löytymisestä alkoi näkyä selkeitä merkkejä. Kotiyleisönsä edessä pelannut Masi eteni kahden vakuuttavan voiton jälkeen kolmannelle kierrokselle. Kolmieräisen uurastuksen jälkeen Masi joutui kuitenkin taipumaan Leevi Säätelälle, joka jatkoi semifinaaleihin.

 ”Harjoittelu Helsingissä on sujunut hyvin, peli on mennyt eteenpäin ja varsinkin fysiikkapuolella on tapahtunut kehitystä”, Masi toteaa. Nuorukaisen vapaa-aika kuluu usein urheilijalle tyypillisesti levätessä ja kotiaskareita tehdessä. Aika ajoin Masi käy myös ottamassa happea kotipaikkakunnallaan. ”Jyväskylässä näen kavereitani, mikä tuo myös vaihtelua rutiininomaiseen perusarkeen”, Masi kertoo.

Masin suunnitelmana on pelata jatkossa mahdollisimman paljon kisoja sekä päästä näyttämään taitoja myös alimman tason ammattilaiskisoissa. Ammattilaiskisoissa menestyminen nostaa rankingia, jonka avulla pystyy vakiinnuttamaan paikkansa vahvemmin kansainvälisillä kentillä. Onnistuminen ulkomailla mahdollistaisi nousun uudelle tasolle. Masi janoaa menestystä myös kansallisilta kentillä esimerkiksi TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailuissa ja SM-kisoissa. ”Tavoitteenani on kokonaisvaltainen kehittyminen niin fysiikan kuin myös pelien osalta.”, Sarpola sanoo.

Seuraavan kerran Masi nähdään tositoimissa ensi viikonloppuna junior TEHO Sport Finnish Tourilla Espoossa. Turnaus on samalla alle 21-vuotiaiden SM-turnaus ja Masi lähtee turnaukseen ykkössijoitettuna.

 

Masi Finnish Tourilla Jyväskylässä