Sara Pelkonen c-luokan voittoon Jyväskylässä

10.2.2019

Luokkamestaruussarja pyörähti c-luokan osalta käyntiin tänä viikonloppuna Jyväskylässä. Voitoista taisteltiin niin miesten kuin naisten kaksinpelissä kuin miesten nelinpelissä.

Naisten sarjassa oli mukana neljä pelaajaa. Välierissä olivat vastakkain Kia Komulainen (JTS) ja Eeva Hinttala (Veikkolan Tennis) sekä Sara Pelkonen (JTS) ja Natalie Jakowleff (KoTs). Komulaisen ja Hinttalan ottelu päättyi Komulaisen luovutukseen kramppien takia pelin ollessa tasan 5-5. Pelkosen ja Jakowleffin ottelussa Pelkonen vei ensimmäisen erän selkein luvuin 6-1, mutta toisesta erästä muodostui tiukka taisto. Erävoitto oli molempien ulottuvilla, mutta Pelkonen voitti tärkeät pisteet ja kirjasi voiton nimiinsä 6-1, 7-5. Finaalissa Pelkonen jatkoi vakuuttavia otteita Hinttalaa vastaan ja nappasi sarjavoiton lukemin 6-2, 6-0.

Miesten kaksinpelissä oli mukana 16 pelaajaa. Välieriin selvittivät tiensä Luka Penttinen (Haminan Tennisseura) ja Joni Komulainen (Puijo Tennis Team) sekä Timo Luomaranta (Seinäjoen Tennisseura) ja Oskari Hankkio (TaTs). Ensimmäisessä välierässä Penttinen saavutti finaalipaikan vahvojen otteiden jälkeen häviten vain kaksi geimiä. Toinen välierä oli selkeästi tiukempi. Voittajaa etsittiin pitkän kaavan mukaan kolmieräisessä taistossa. Ottelun voittajaksi selviytyi Hankkio lukemin 3-6, 7-6, 10-6. Finaalissa ottelivat siis vastakkain sijoittamattomat pelaajat Luka Penttinen ja Oskari Hankkio. Sarjan voittajaksi selviytyi lopulta Penttinen, joka pelasi läpi turnauksen tehokkaasti ja varmasti.

Miesten nelinpelissä oli mukana kuusi paria. Finalistiparit olivat Alberto Politi/Tero Tolvanen ja Johannes Vehmas/Matti Vehmas. Voittajaksi taistelivat toiseksi sijoitettu pari Vehmas/Vehmas.

Onnittelut voittajille!