Masi Sarpolalle ensimmäinen kaksinpelin ATP-piste ja ATP-ranking

26.11.2018

Masi Sarpola pelasi pari viikkoa sitten Helsingin Talissa 25,000€ ITF-turnauksessa itselleen karsintojen kahden voiton kautta paikan pääsarjaan. Pääsarjassa Masi kohtasi Aleksi Löfmanin (HVS) ja voitti ottelun lukemin 6-4,6-2 saaden näin ensimmäisen kaksinpelin ATP-pisteensä. Nyt on piste kirjautunut ja virallinen ATP-ranking myös kaksinpeliin hankittu. Ammattilaisranking on tällä hetkellä kaksinpelissä 1745 ja nelinpelissä 1025. Toisella kierroksella Talissa vastaan tuli turnauksen 3. sijoitettu ja lopulta turnauksessa hopealle tullut Evgenii Tiurnev (RUS), jota vastaan Masi vei upealla pelillä ensimmäisen erän 6-3, mutta joutui taipumaan seuraavissa erissä 4-6, 3-6. Masi arvioi jälkikäteen, että vielä eivät voimat täysin riittäneet pitkään otteluun, mutta pelin taso säilyi koko ajan hyvänä. Nelinpeleissä Sarpola/Mikko Rouvala etenivät semifinaaleihin saakka häviten 6-1,6-1 turnauksen lopulta voittaneille Patrik Mayerille (GER) ja Alexander Vasilenkolle (RUS)

Ennen Talia Masi osallistui 15,000 IFT-turnauksiin Tartossa ja Pärnussa. Tartossa Masi sai villin kortin pääsarjaan, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella Alexander Vasilenkolle 4-6,2-6. Nelinpelin pääsarjassa sen sijaan sujui jälleen  hienosti: nelinpeliparinaan Otto Virtanen tie aukesi aina semifinaaleihin saakka, missä vastaan tuli ykkössijoitettu pari Luca Castelnuevo (SUI) ja Vasco Mladenov (BUL) jotka veivät voiton 6-3,6-4. Pärnussa Masi osallistui kaksinpelin karsintoihin mutta tällä kertaa paikkaa pääsarjaan ei tullut. 

"Kiva että ATP-piste tuli kun sitä tänä vuonna lähdettiin metsästämään ja näin tavoitteeseen päästiin. Ei tässä kyllä kauan ehdi ATP-pisteestä nauttimaan kun pisteet jo kuukauden kuluttua muuttuvat ITF-pisteiksi ammattilaistenniksen pisteytysten isojen muutosten takia. Ensi vuoteen on kuitenkin mukava lähteä kun loppuvuodesta sai tulosta aikaan. ITF-turnauksia on ensi vuoden alkuun vielä vasta vähän merkattuna, joten kisakalenteria ei ole vielä suunniteltu", mietiskelee Masi vuoden lähestyessä loppuaan."

Teho Sport Tennisliigassa Masi edustaa viime kauden tapaan HLK:ta

Onnea Masi asetetun tavoitteen saavuttamisesta!