Tennisliiga viikonlopusta tappio ja voitto - äärimmäisen jännittävä runkosarjan loppu tiedossa

11.1.2016

Jyväskylän Tennisseuran miehet jatkoivat pelejään Norpe Tennisliigassa viime viikonloppuna 9.-10.1.2016. Viikonlopulta tarttui käteen tappio Helsingin Verkkopalloseuralle (HVS) ja komea voitto Tennis Club Tapiolasta (TCT).

JTS:n värejä kantoivat viikonlopun aikana tuttu ykköstykkimme Mikhail Balmashev sekä Tuomas Manner ja Masi Sarpola. Joukkue lähti pääkaupunkiseudulle kärkipään joukkueiden vieraaksi tavoitteenaan kasvattaa pistepottia, jotta putoamiskarsintaraja pysyisi takana - tässä tavoitteessa joukkue onnistuikin.

Lauantaina Talin Tenniskeskuksella oli vastassa HVS. Kotijoukkue oli erittäin tehokas isäntä aiheuttaen JTS:lle kauden ensimmäisen puhtaan 4-0 -tappion. Ottelut olivat tiukkoja, mutta ratkaisevat pisteet kääntyivät kotijoukkueelle. HVS:n keulahahmona ja kantavana voimana hääri heidän ykköspelaajansa, yksi sarjan kovimmista pelaajista, Victor Baluda.

Sunnuntaina JTS:n miehet siirtyivät Esport Centerille Espooseen, TCT:n vieraaksi. TCT oli pelannut edellisenä päivänä tasapelin hyvää kautta pelaavan nousijajoukkue Sata-tenniksen kanssa. Lähtökohtaisesti TCT oli ennakkosuosikki, mutta sisuuntunut JTS näytti kyntensä. Kaksinpelien jälkeen tulostaululla komeili 3-0 vierasjohto - Mikhail, Tuomas ja Masi hoisivat kaksinpelinsä menettämättä erääkään! TCT kaunisteli loppulukemat nelinpelissä 1-3, mutta se ei vienyt pois täyttä kahden pisteen pottia!

Tappion ja voiton myötä JTS majailee sarjataulukon kahdeksantena ennen runkosarjan kahta viimeistä otteluaan. Kahdeksas sija on juuri se sija, jonka JTS pyrkii säilyttämään runkosarjan päätöskierroksellakin, eli suoran säilyjän paikan. Playoffeihin ei ole enää saumaa, nyt taistellaan Smash-tennistä vastaan suorasta säilymisestä. Tilanteesta tekee mielenkiintoisen se, että Smash on juuri JTS:n takana vaivaisen yhden pisteen turvin ja joukkueet kohtaavat päätöskierroksella 6.2.2016! JTS:n miehillä on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna ja näin mahdollisuus sinetöidä säilyminen jo 5.2.2016 hallitsevan mestarin Grani Tenniksen (GT) vieraana.

Aikamoista draamaa on siis luvassa helmikuussa - let´s go JTS!

Tennisliigan kotisivut