Oliver Kiljuselle hopeamitali 14-vuotiaiden SM-kisoista

5.10.2021

Oliver Kiljunen jatkoi vahvaa syksyään Espoossa järjestetyissä 14-vuotiaiden SM-kisoissa. Oliver osallistui turnauksessa sekä kaksinpeliin että nelinpeliin, ja kilpailujen päätyttyä jyväskyläläisen palkintokaappi sai täytettä jälleen yhden hopeamitalin verran.

Nelinpeliin Oliver osallistui tutun parinsa Matias Vilhusen (GT) kanssa. Ensimmäiseltä kierrokselta pojat etenivät jatkoon luovutusvoiton myötä, mutta toisen kierroksen ottelussa Eevert Heliskoskea (ETS) ja Anttu Keinosta (ETS) vastaan OIiver ja Matias saivat tehdä voiton eteen hartiavoimin töitä.  Kakkoseksi rankattu pari Heliskoski/Keinonen veivät ottelun ensimmäisen erän niukasti 7-6, mutta toisessa erässä Oliver ja Matias saivat käännettyä johtoaseman puolelleen. Kolmas erä oli jälleen tiukkaa vääntöä, joka päättyi lopulta Oliverin ja Matiaksen hyväksi lukemin 10-8. Finaalipaikka irtosi lopulta tuloksella 6-7, 6-1, 10-8. Loppuottelussa vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki Niklas Korsström (GT)/Oskari Paldanius (Smash). Ykköseksi rankattu pari oli finaaliottelussa odotetun kova ja takoi taululle vastustamattomat lukemat 6-0, 6-0. Oliver ja Matias saavuttivat kuitenkin hienosti hopeamitalit!

Nelinpelin lisäksi Oliver osallistui myös kaksinpeliin. Karsintasarjan ottelun Oliver selvitti voittamalla Roope Aution (EVS) 4-6, 6-2, 6-1. Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Oliver sai vastaansa Lassi Vepsäläisen (SVS) [2]. Vepsäläinen oli ottelun alusta asti Oliveria vahvempi ja eteni lopulta selkeään voittoon lukemin 6-2, 6-0