JTS-TECNIFIBRE KESÄLIIGA 2023

JTS-Tecnifibre kesäliiga on harrastajapelaajille tarkoitettu lohkopeliliiga, jossa ottelut pelataan tunnin mittaisina aikapeleinä. Kesäliigan lohkot pelataan vuonna 2023 selkeästi kuukausittain ja jo vapusta alkaen:

I jakso 1.5.–31.5., II jakso 1.6.–30.6., III jakso 1.7.–31.7. ja IV jakso 1.8.–31.8.

Osallistumisoikeus on avoin kaikille aikuisille sekä JTS-junioreille. Osallistumismaksu on 25 € ja se maksetaan verkkokaupassa. Maksun voi maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä, mutta se on oltava maksettu viimeistään ennen ensimmäisen ottelun pelaamista. Ilmoittautumisaika päättyy la 29.4.!

Pelaajat sijoitetaan ilmoittautuneiden määrästä riippuen 3–5 henkilön lohkoihin arvioidun pelitason mukaan. Joka jaksossa lohkon vähiten pisteitä keränneet siirtyvät alempaan lohkoon ja lohkon parhaat nousevat ylempään lohkoon. Uudet lohkot julkaistaan jakson käynnistyessä. 

Pelisysteemi ja Pistelaskenta

Ottelua varten pelaajat sopivat keskenään ja varaavat itse tunnin mittaisen pelivuoron, josta n. 10 min on lämmittely- ja kentänhuoltoaikaa ja loput 50 min peliä.

Ottelussa pelataan pelejä no-ad-systeemillä: ei etuja, vaan 40–40-tilanteessa pelataan ratkaiseva piste, jossa palauttaja saa valita kumpaan ruutuun syötetään.

Ottelun lopputulos on se tilanne, joka ottelussa on kokonaan pelattujen pelien osalta ajan päättyessä, esim. 7–8. Ottelupisteet lasketaan seuraavasti:

Voitto: 2 p., Tasapeli: 1 p., Tappio: 0 p. Pelisuhde = voitetut pelit / pelatut pelit. Maksimissaan yhden ottelun pelien erotukseksi rajataan ±10, vaikka todellisuudessa olisikin enemmän, esimerkiksi tulos 1–15 lasketaan hävinneelle 1–11 (8 %) ja voittajalle 11–1 (92 %).

Joka kuukausi pelaajan tulee järjestää aikaa pelata oman lohkonsa kaikkia pelaajia vastaan. 

Pelaajat ilmoittavat ottelutulokset ja päivämäärät sähköpostilla osoitteessa (info@jtstennis.fi), josta tulokset päivittyvät nettisivuilla olevaan kesäliigan tulospalveluun. Kuukauden välein otteluiden tulokset lasketaan yhteen, minkä perusteella pelaajat sijoitetaan seuraavan kuukauden lohkoihin. 

HUOM! Mikäli otteluaikaa ei jonkun pelaajan toimesta saada sovittua/ei ole aikaa pelata, ottelu merkitään luovutusvoitoksi 5–0.

Rästipelejä voi keskinäisellä sopimuksella kuitenkin pelata myös seuraavan jakson puolella, pisteet lasketaan mukaan koko kesän pottiin, johon huomioidaan kaikki 31.8. mennessä pelatut ottelut.

Voittopisteet voidaan mukauttaa vertailukelpoisiksi, jos lohkoissa on ollut eri määrä pelaajia.

Palkinnot

KUUKAUDEN PELAAJA on aina se, jolla on eniten ottelupisteitä jakson peleistä. Jos useammalla pelaajalla on samat ottelupisteet, heidän välinen paremmuus ratkaistaan pelisuhteiden perusteella. Näin ollen ei ole väliä missä lohkossa pelaa, vaan kuukauden pelaaja on se, joka on omalla tasollaan pelannut parhaiten!

Kuukauden pelaaja -palkinnon lisäksi luvassa arvontapalkintoja. 

KOKO KESÄN neljä parasta palkitaan samoin tulosten perusteella: ottelupisteet > pelisuhteet > keskinäiset ottelut > voitettujen pelien lukumäärä.

Joka jaksossa palkitaan kuukauden pelaaja tuotepalkinnoin (grippi tai pallopurkki).

Kesän päätteeksi palkitaan neljä parasta:

1. palkinto: Tecnifibre-tennismaila (vapaavalintainen, ks. Jouni-Sport) 

2. palkinto: 10 purkkia uusia Tecnifibre-tennispalloja 

3. palkinto: 5 purkkia uusia Tecnifibre-tennispalloja 

4. palkinto: ilmainen mailanjännitys JTS-jännityspalvelusta