JTS-TECNIFIBRE KESÄLIIGA 2021

JTS-Tecnifibre kesäliiga on harrastajapelaajille tarkoitettu lohkopeliliiga, jossa ottelut pelataan tunnin mittaisina aikapeleinä. Kesäliigan lohkot pelataan 2021 seuraavasti:

I jakso 21.5.-14.6., II jakso 16.6.-11.7., III jakso 13.7.-4.8. ja IV jakso 6.8.-31.8.

Osallistumisoikeus on avoin kaikille aikuisille sekä JTS-junioreille. Osallistumismaksu on 15 € ja se maksetaan verkkokaupassa. Maksun voi maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä, mutta se on oltava maksettu viimeistään ennen ensimmäisen ottelun pelaamista. Ilmoittautumisaika päättyy 19.5.!

Pelaajat sijoitetaan ilmoittautuneiden määrästä riippuen 3-5 henkilön lohkoihin arvioidun pelitason mukaan. Joka jaksossa lohkon vähiten pisteitä keränneet siirtyvät alempaan lohkoon ja lohkon parhaat nousevat ylempään lohkoon. Uudet lohkot julkaistaan jakson käynnistyessä.

Pelisysteemi ja Pistelaskenta

Ottelua varten pelaajat sopivat keskenään ja varaavat itse tunnin mittaisen pelivuoron, josta 10 min on lämmittely- ja kentänhuoltoaikaa, ja 50 min peliä.

Ottelussa pelataan pelejä no-ad-systeemillä: ei etuja, vaan 40-40 -tilanteessa pelataan ratkaiseva piste, jossa palauttaja saa valita kumpaan ruutuun syötetään.

Ottelun lopputulos on se tilanne, joka ottelussa on kokonaan pelattujen pelien osalta ajan päättyessä, esim. 7-8. Ottelupisteet lasketaan seuraavasti:

Voitto: 2 p., Tasapeli: 1 p., Tappio: 0 p. Pelisuhde = voitetut pelit / pelatut pelit. Maksimissaan yhden ottelun pelien erotukseksi rajataan ±10, vaikka todellisuudessa olisikin enemmän, esim. tulos 1-15 lasketaan hävinneelle 1-11 (8 %) ja voittajalle 11-1 (92 %).

Joka kuukausi pelaajan tulee järjestää aikaa pelata oman lohkonsa kaikkia pelaajia vastaan.

Pelaajat ilmoittavat ottelutulokset sähköpostilla Hilla Outiselle (hilla@jtstennis.fi), jolloin tulokset päivittyvät nettisivuilla olevaan kesäliigan tulospalveluun.

Kuukauden välein otteluiden tulokset lasketaan yhteen, minkä perusteella pelaajat sijoitetaan seuraavan kuukauden lohkoihin. Rästipelejä voi pelata myös seuraavan jakson puolella, pisteet lasketaan mukaan koko kesän pottiin, johon huomioidaan kaikki 31.8. mennessä pelatut ottelut.

Voittopisteet voidaan mukauttaa vertailukelpoisiksi, jos lohkoissa on ollut eri määrä pelaajia.

Palkinnot

KUUKAUDEN PELAAJA on aina se, jolla on eniten ottelupisteitä jakson peleistä. Jos useammalla pelaajalla on samat ottelupisteet, heidän välinen paremmuus ratkaistaan pelisuhteiden perusteella. Näin ollen ei ole väliä missä lohkossa pelaa, vaan kuukauden pelaaja on se, joka on omalla tasollaan pelannut parhaiten!

Kuukauden pelaaja-palkinnon lisäksi luvassa arvontapalkintoja

KOKO KESÄN neljä parasta palkitaan samoin tulosten perusteella: ottelupisteet > pelisuhteet > keskinäiset ottelut > voitettujen pelien lukumäärä.

Joka jaksossa palkitaan kuukauden pelaaja tuotepalkinnoin (grippi tai pallopurkki).

Kesän päätteeksi palkitaan neljä parasta:

1. palkinto: Tecnifibre-tennismaila (vapaavalintainen, ks. Jouni-Sport)

2. palkinto: 10 prk uusia Tecnifibre-tennispalloja

3. palkinto: 5 prk uusia Tecnifibre-tennispalloja