JTS jatkaa 1-divisioonassa myös ensi kaudella

15.9.2020

Viime viikonloppuna pelattiin ulkokauden huipentavat nousukarsinnat. Karsinnoisssa riitti jännitettävää myös JTS:n osalta, kun edustusjoukkue lähti hakemaan TEHO Sport Tennisliiga-paikkaa Valkeakoskelle.

 
Karsintoihin osallistui JTS:n lisäksi kaksi joukkuetta, Smash ja Valkeakosken Tennis. JTS ja Smash olivat molemmat 1-divisioonan lohkovoittajia kuluneella kaudella, 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä VT oli sen sijaan jääyt kuluneella kaudella TEHO Sport Tennisliiga Cupissa toiseksi viimeiseksi.
 
Lauantaina JTS sai vastaansa Smashin. Smahshilla oli takataskussaan jo voitto perjantain ottelusta VT:aa vastaan lukemin 3-2. JTS:n ja Smashin välisessä ottelussa kaksinpelivoitot menivät Smashille 3-1, JTS:n ainoan voiton nappasi joukkueen ykköspelaaja Masi Sarpola. Ratkaisua lähdettiin siten hakemaan nelinpeleistä. Ottelu ratkesi lopulta jo heti ensimmäisessä nelinpelissä, kun Hermanni Tiainen ja Jesper Saarni ottivat erittäin tiukan voiton parista Sarpola/Leo Haapasalo lukemin 3-6, 7-6, 14-12. Smash varmisti siten otteluvoiton ja samalla myös liigapaikan ensi kaudelle.
 
Smash-JTS 4-1
Hermanni Tiainen – Masi Sarpola 3-6, 4-6
Jussi Tiainen – Lauri Leskinen 6-1, 6-1
Rasmus Lindström – Leo Haapasalo 6-1, 6-2
H. Tiainen/Jesper Saarni – Sarpola/Haapasalo 3-6, 7-6, 14-12
J. Tiainen/Lindström – Patrick Ahonen/Jussipekka Salo 6-1, 6-4
 
Sunnuntaina pelatussa ottelussa JTS-VT oli panoksena toinen liigapaikka. Kaksinpeleissä nähtiin JTS:n osalta vastaava tulos kuin lauantaina kun Masi Sarpola saalisti joukkueelleen ainoan pisteen. Ratkaisu nähtiin lopulta ottelussa Lauri Leskinen/Jussipekka Salo - Pauli Partinen/Valtteri Telinkangas. Partinen ja Telinkangas voittivat jyväskyläläisparin 6-3, 6-4 ja sinetöivät siten VT:lle sarjapaikan liigaan myös ensi kaudelle. 
 
JTS-VT 1-3
Masi Sarpola – Joonas Salonen 7-5, 6-0
Patrick Ahonen – Pauli Partinen 3-6, 0-2 rtd
Leo Haapasalo – Joel Popov 2-6, 2-6
Lauri Leskinen/Jussipekka Salo -Partinen/Valtteri Telinkangas  3-6, 4-6

Sarpola/Haapasalo – Jukka Kohtamäki/Veli-Pekka Männistö 2-6, 2-2 (ottelu jäi kesken otteluparin ratkettua)