Nuudi ja Vasa Jyväskylän TEHO Sport Finnish Tourin voittajiksi

6.9.2020

Jyväskylän TEHO Sport Finnish Tour saatiin tänään päätökseen Jyväskylän Tenniskeskuksella. Kilpailussa saatiin tällä kertaa uudet turnausvoittajat niin naisten kuin miesten sarjassa.

Naisten loppuottelussa kohtasivat turnauksen ykköseksi rankattu Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Maileen Nuudi (Kauniaisten Tennisseura). Molemmilla finalisteilla oli alla kolmieräiset välieräottelut. Vehviläinen oli voittanut omassa välierässään Stella Remanderin (Lo-Te) 7-5, 2-6, 6-1 ja Nuudi Venla Ahdin (Smash-Kotka) 6-0, 1-6. 6-1.

Nuudi haki loppuottelussa revanssia Vehviläisestä, sillä kaksikko oli kohdannut toisensa edellisen kerran kaksi viikkoa sitten Savonlinnan Finnish Tourilla ja tällöin Vehviläinen oli ottanut voiton. Tällä kertaa Nuudi kuitenkin aloitti ottelun vahvasti ja vei ensimmäisen erän 6-3. Toinen erä oli sen sijaan jo vahvasti menossa Vehviläiselle, kunnes Nuudi sai pelinsä viime hetkillä takaisin uomiin ja kiri pelin 6-6:een. Tiebreakissa kovalyöntinen virolainen sai pidettyä hermonsa kurissa ja pääsi lopulta juhlimaan ensimmäistä TEHO Sport Finnish Tourin turnausvoittoa.

Miesten finaaliin ylsivät Iiro Vasa (ÅLK) ja Masi Sarpola (HVS). Iiro Vasa selviytyi finaaliin yllättämällä ykköseksi rankatun Patrik Niklas-Salmisen (HVS) 6-2, 7-6. Sarpola sen sijaan raivasi tieltään toiseksi sijoitetun Eero Vasan (ÅLK) 7-6, 6-7, 6-4.

Finaalin ensimmäinen erä oli viihdyttävää peliä, mutta Vasa onnistui pitämään Sarpolaa paremmin pelinsä kasassa tärkeillä hetkillä ja vei siten erän 6-2. Toisessa erässä Vasa jatkoi hyviä otteita kun taas Sarpolan pelissä näkyi jo hieman väsymyksen merkkejä pitkien otteluiden seurauksena. Vasa onnistui ottamaan erävoiton myös toisessa erässä ja pääsi siten tuulettamaan Nuudin tavoin ensimmäistä TEHO Sport Finnish Tourin ykkössijaa.

Vasa kertoi olevansa erittäin tyytyväinen ensimmäiseen turnausvoittoon Finnish Tourilla. Vasa totesi myös, että peruspelaaminen säilyi pelistä toiseen korkealla tasolla ja lisäksi henkinen kantti kesti läpi turnauksen.

Onnea voittajille ja kiitokset myös muille pelaajille sekä yleisölle. Erityiskiitokset lisäksi kaikille vapaaehtoisille, jotka mahdollisivat turnauksen järjestämisen!

Miesten finalistit
Naisten finalistit