Masi Sarpolalle nelinpelin Suomen mestaruus ja kaksinpelin SM-hopea

16.12.2019

Laukaalta lähtöisin oleva ja Jyväskylässä tennisoppinsa saanut Masi Sarpola oli erittäin vakuuttavassa pelikunnossa sisäkenttien SM-kilpailuissa Jarkko Nieminen Areenalla Turussa 11.-15.12. Tuloksena olivat nelinpelin Suomen mestaruus ja kaksinpelin SM-hopea.

Sarpola/Heliövaara Suomen mestareiksi - Sarpolalle ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruus

Nelinpelissä Sarpola (HVS) pelasi yhdessä Harri Heliövaaran (Sata) kanssa. Parivaljakko oli turnauksen ykköseksi sijoitettu ja tulos oli myös sen mukainen.

 Sarpola/Heliövaara etenivät Suomen mestaruuteen ilman erätappioita. Välierässä he voittivat Oskan Antinheimon (HVS) ja Iiro Vasan (ÅLK) 7-5, 6-2 ja loppuottelussa kaatuivat Aleksi Löfman (HVS)/Niila-Tapio Magga (OVS) 6-2, 6-3.

 - Hienoa lopettaa vuosi tällä tavalla. Todella tyytyväinen olen ensimmäiseen SM-kultaani aikuisissa, kommentoi Sarpola.

 Nyt tullut mestaruus on uran ensimmäinen aikuisten tasolla.

 Kaksinpelissä uran ensimmäinen SM-finaali

Kaksinpelissä viidenneksi sijoitettu Sarpola eteni ilman erätappioita uransa ensimmäiseen aikuisten kaksinpelin SM-loppuotteluun. 

 Puolivälierässä Sarpola voitti Iiro Vasan (ÅLK) 7-6, 6-1 - Vasa tiputti toisella kierroksella ykköseksi sijoitetun Harri Heliövaaran (Sata). Välierässä Sarpola pelasi lähes täydellisen ottelun ja voitti noin 50 minuutissa kahdeksanneksi sijoitetun Max Wennäskosken (GVLK) 6-0, 6-0.

 - Peruslyönnit ja syöttö toimivat erinomaisesti puolivälierässä ja välierässä. Myös keskittyminen on pysynyt täysin kentällä, niin on ollut todella mukavaa pelata, kommentoi Sarpola välierän jälkeen.

 Loppuottelussa asettui vastaan turnauksen toiseksi sijoitettu Otto Virtanen (HVS). Kovalyöntisessä finaalissa oli Sarpolan taipuminen 3-6, 2-6.

 - Peruslyöntini toimivat myös loppuottelussa ja liikuin hyvin, mutta syöttöni takkuili. Tämän johdosta Otto pääsi painostamaan ja sai helppoja murtoja. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä turnaus. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta, päätti Sarpola.

Kuva: Tennisliitto