TEHO Sport Finnish Tourin toinen kilpailupäivä

31.3.2019

TEHO Sport Finnish Tourin toinen kilpailupäivä tarjosi ensimmäisen päivän tavoin kovatasoisia ja pitkiä otteluita.

 

Miesten sarjassa välieriin tiensä selvittivät Harri Heliövaara (Sata-Tennis), Leevi Sätelä (Smash-Kotka), Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) ja Lauri Kiiski (TaTs). Ensimmäiseksi sijoitettu Heliövaara sai vastaansa Roni Rikkosen (TaTs). Ottelussa nähtiin kaksi kovalyöntistä pelaajaa, mutta ennakkosuosikkina ollut Heliövaara oli lopulta odotetun oli odotetun varma ja nappasi voiton lukemin 6-1, 6-3.

Kotiyleisön edessä pelanneen Masi Sarpolan ja Sätelän ottelusta muodostui yli kaksi tuntia kestänyt taistelu. Molemmilla pelaajilla oli omat hetkensä, mutta Sätelä piti pelinsä kasassa tärkeällä hetkellä ja saalisti välieräpaikan lukemin 6-3, 5-7, 7-6."Ihan hyvää peliä tänään, ei kuitenkaan parastani ja vastustaja pelasi kyllä tänään paremmin tiukat tilanteet" mietti Sarpola tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Kolmannessa puolivälierässä olivat vastakkain kotkalaiset veljekset, Ville-Petteri ja Valtteri Ahti. Pelaajat tunsivat toistensa pelityylit hyvin, joten peli oli ajoittain tasaista puurtamista. Kolmanneksi sijoitettu Ville-Petteri vei ottelun kuitenkin selkeästi 6-2, 6-0.

Neljännessä puolivälierässä kohtasivat toiseksi sijoitettu Lauri Kiiski ja nuori Iiro Vasa (ÅLK). Etenkin ensimmäisessä erässä vasta 17-vuotias Vasa sai haastettua Kiiskeä toden teolla ja ratkaisua haettiin katkaisupelissä. Ottelu päättyi lopulta kokKiisken nimiin lukemin 7-6, 6-3.

Naisten osalta turnaus käynnistyi lauantaina ensimmäisen kierroksen otteluilla. Välieriin selviytyivät Laura Hietaranta (HVS), Emma Eerola (TaTs), Venla Ahti (Smash-Kotka) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK).

Kovalyöntinen Hietaranta oli vahvassa vireessä ja yllätti ykkössijoitetun Mariella Minetin (TaTs) selkein lukemin 6-0, 6-2. Emma Kuusisto (JTS) osallistui ensimmäistä kertaa Finnish Tourin osakilpailuun ja vei ensimmäisen ottelun Stella Erlundia vastaan pienestä jännityksestä huolimatta ennakkoluulottomasti 6-3, 6-1. Toisen kierroksen ottelun vastustaja Eerola osoittautui kuitenkin tällä kertaa liian hankalaksi. Ottelu Eerolalle 6-1, 6-1. Kahdessa muussa ottelussa sijoitetut pelaajat Ahti ja Vehviläinen olivat odotetun vahvoja ja selvittivät tiensä välieriin. 

 

Ville-Petteri Ahti selvitti tiensä välieriin