HVS Tennisliigan mestariksi- Masi Sarpolalle parhaan miespelaajan palkinto!

11.3.2018

HVS vei tänä vuonna Suomen mestaruuden niin naisissa kuin miehissä. Naisten puolella mestaruus ratkesi jo kaksinpeleissä, miehillä ratkaisuun tarvittiin myös nelinpelit.

Naisten finaalissa kohtasivat HVS ja TaTS. Sabrina Santamaria (HVS) voitti Mariella Minetin (TaTS) lukemin 6-2, 6-3 ja Anastasia Kulikova (HVS) Ella Haaviston (TaTS) 6-1, 6-4.

Miesten peleissä hienoisena ennakkosuosikkina otteluihin lähtenyt HVS oli odotetun vahva. Kaksinpeleissä Emil Ruusuvuori (HVS) voitti Karl Kiur Saarin (HLK) 6-1, 6-1 ja Kenneth Raisma (HVS) Niklas Buchtin (HLK) 6-3, 6-3. Kolmospelaajien kamppailussa Masi Sarpola (HLK) kukisti Sami Huurinaisen 6-3, 6-3. Kaksinpelit siis HVS:lle 2-1 ja ratkaisu haettiin nelinpeleistä.
Mestaruus ratkesi lopulta HVS:n eduksi Emil Ruusuvuoren ja Kenneth Raisman kukistaessa Karl Kiur Saarin ja Masi Sarpolan tiukan ottelun jälkeen lukemin 6-4, 6-4.

Masi Sarpola palkittiin Tennisliigan palkintogaalassa runkosarjan parhaana miespelaajana ja kulunutta kautta hän kommentoi seuraavasti: "Liigakausi oli omalta osaltani tuloksellisesti lähes täydellinen. Joukkueen pärjääminen ja finaalipaikka oli myös seuralle iso asia. Henkilökohtainen palkinto on tietysti mukava lisä, mutta sen taustalla on myös iso taustatuki ja kannustus HLK:n puolelta. Kultamitali jäi tällä kertaa vielä valitettavasti saamatta, vastustaja oli ratkaisevalla hetkellä tosi hyvä."

Seuraavana Masilla on kalenterissa Davis Cup-leiri 27.-29.3. ja huhtikuussa Finnish Tour Vaasassa.

Tässä kaikki kauden 2017-2018 palkitut:

Piia Suomalainen (Smash) – Runkosarjan paras naispelaaja
Masi Sarpola (HLK) – Runkosarjan paras miespelaaja
Emilia Hartman (GT) – Paras nuori naispelaaja
Hermanni Tiainen (Smash) – Paras nuori miespelaaja
Eliisa Lindfors (HLK) & Lotta Immeli (SLT) – 1. divarin paras naispelaaja
Marcus Stenfors (PVS) & Juho Paukku (Break Point) – 1. divarin paras miespelaaja
Lauri Kiiski (TaTS) – Miesten Fair Play -pelaaja (pelaajaäänestys)
Venla Ahti (Smash-Kotka) – Naisten Fair Play -pelaaja (pelaajaäänestys)
Niko Nylund – Tuomari (pelaajaäänestys)
Emil Ruusuvuori – Miesten MVP
Anastasia Kulikova – Naisten MVP