Seniorisarjatenniksen tilannekatsaus

4.1.2018

Jyväskylän Tennisseuralla on tälläkin sisäkaudella 2017-2018 todella vankka ja vahva seniorisarjatenniksen puoli. Joukkueita on yhteensä kymmenen, joista miesten 50- ja 70-vuotiaat pelaavat SM-sarjassa.

Jyväskylän Tenniskeskuksella pelaamassa käyneet ovat varmasti huomanneet vahvoja peliesityksiä JTS-senioreiden toimesta. Vuodesta toiseen JTS:n seniorit ovat menestyneet erinomaisesti kansallisella tasolla ja niin näyttää olevan asian laita myös tälläkin kaudella.

50- ja 70-vuotiaat tavoittelevat SM-sarjoissa mitalipeleihin pääsyä
Viime kauden päätteeksi 70-vuotiaat miehet juhlivat SM-hopeaa. Hopeaa voittaneessa joukkueessa pelasivat Jussi Isoviita, Pentti Niiranen ja Martti Markkanen. Tällä kaudella SM-sarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta - runkosarjan neljä parasta etenee mitalipeleihin. 70-vuotiaat ovat pelanneet kolme ottelua, joista tuloksena on ollut voitto ja kaksi tappiota. Tämä oikeuttaa tällä hetkellä viidenteen sijaan, kun runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran. Joukkue jatkaa otteluitaan maanantaina 15.1. klo 12:00 kotihallissaan vaasalaista T-61 vastaan.

70-VUOTIAIDEN SM-SARJATAULUKKO

50-vuotiaiden SM-sarjan joukkueessa palloja iskevät kenttään Petri Pykälämäki, Olli Salminen, Jari Sarpola ja Sami Paavola. Viime kaudella joukkue pääsi erittäin lähelle, mutta kuitenkin niin kauas mitaleista. Tuolloin tuloksena oli samaan aikaan hieno ja katkera neljäs sija. Nyt miehet ovat aloittaneet kautensa voitokkaasti. Kaksi pelattua ottelua ja kaksi 2-1 -voittoa. Seitsemän joukkueen sarjassa neljä parasta etenee mitalipeleihin ja sinne on JTS halukas sekä vahvasti tyrkyllä. 50-vuotiaiden SM-sarjatennistä voit päästä näkemään 27.1. klo 12:00 Jyväskylässä, kun tämän hetkinen sarjakärki joensuulainen KarTe saapuu vierailulle.

50-VUOTIAIDEN SM-SARJATAULUKKO

60- ja 65-vuotiaat miehet sarjojensa kärkipaikoilla
Alemmilla sarjatasoilla I- ja II-divisioonissa on JTS:lla yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista yksi on naisten joukkue.

Kauden puolivälin krouvissa ovat 60-vuotiaat miehet I-divisioonan lohkonsa kärkipaikalla. Tuomo Talvinen, Markku Järvinen ja Tuomo Watia ovat pelanneet viisi ottelua, joista tuloksena on ollut yhtä pistettä vaille täydet pisteet. Lohkon voittaja nousee SM-sarjaan tulevaksi kaudeksi - katso sarjatilanne täältä.

Kärkipaikkaa pitää hallussaan myös Ilpo Kuokkasen, Jussi Myllysillan ja Ilkka Nymanin muodostama 65-vuotiaiden joukkue II-divisioonassa. Joukkue on pelannut kolme voitokasta ottelua. Mikäli meno jatkuu samanlaisena kahdessa viimeisessä runkosarjaottelussa, niin joukkue pääsee juhlimaan nousua I-divisioonaan. Katso sarjatilanne.

Muut miesten joukkueet ovat pelanneet myös noin puolet otteluistaan. Joukkueet majailevat pääsääntöisesti sarjojensa keskivaiheilla.

Ainoana naisten senioritennisjoukkueena on Merike Juponahon ja Heli Tiaisen muodostama 40-vuotiaiden joukkue. Naiset aloittivat I-divisioonan kautensa 1-2 -tappiolla Grani Tennikselle (GT). Runkosarjaa on pelaamatta kolmen ottelun verran.

SENIORISARJATENNIKSEN I- JA II-DIVISIOONIEN SARJATILANTEET