Yleisten sarjatennisjoukkueiden tilannekatsaus

4.1.2018

Yleisen sarjatenniksen puolella on koettu onnistumisia ja epäonnistumisia kauden ensimmäisellä puolikkaalla. Naisten edustusjoukkue on avannut kautensa voitokkaasti.

Sisäkaudella 2017-2018 on Jyväskylän Tennisseuralla yhteensä 11 yleistä sarjatennisjoukkuetta. Joukkuemäärä on korkein 2010-luvulla, mikä kertoo kasvaneesta kiinnostuksesta sarjatennistä kohtaan.

Naisten edustusjoukkue sarjakärjessä ja miesten edustusjoukkue pyrkii kääntämään kurssinsa
Yleisen sarjatenniksen lippulaivamme, miesten ja naisten edustusjoukkueet, ovat aloittaneet kautensa hyvin erilaisissa tunnelmissa.

Miesten edustusjoukkue pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösdivarissa. Joukkueen muodostavat Patrick Ahonen, Kasperi Ilkka, Petri Pykälämäki, Antti Kokko, Olli Salminen ja Mikhail Balmashev. Kauden kahdesta avausottelusta ei ole jäänyt jälkipolville juuri mitään kerrottavaa. Espoolainen Break Point ja porilainen PVS ottivat tylyt 4-0 voitot JTS-miehistöstä. Näin ollen on JTS lohkonsa viimeisenä ja putoamisvaarassa. Runkosarjaa on joukkueella pelaamatta vielä kolmen ottelun verran - välttääkseen suoran putoamisen on joukkueen kyettävä napsimaan voittoja seuraavista vierasotteluista Smash2 ja ETS vastaan 27.-28.1.

SARJATAULUKKO: MIESTEN YKKÖSDIVARI

Naisten edustusjoukkueen Tanja Tuomi, Vilma Koponen, Olivia Syvälahti ja Emma Kuusisto ovat aloittaneet II-divisioonan murskaavasti. Kolme ottelua pelattuna, joista kolme puhdasta 3-0 -voittoa ilman erätappioita. Täksi kaudeksi muodostettu joukkue asetti kauden alussa tavoitteekseen nousemisen Ykkösdivariin. Kauden avausottelut lupaavat hyvää tämän tavoitteen saavuttamisen kannalta. Joukkue pyrkii jatkamaan voittokulkuaan kotihallissaan sunnuntaina 28.1. klo 10:00 oululaista Hukkaa vastaan.

SARJATAULUKKO: NAISTEN II-DIVISIOONAN A-LOHKO

Alemmissa divareissa tiukkoja ja tasaisia vääntöjä
Edustusjoukkueiden takana löytyy myös monia JTS-joukkueita eri sarjatasoilta. Miesten puolella joukkueet pelaavat 3.-5. divisioonissa ja naisten puolella on kakkosjoukkue edustusjoukkueen kanssa samassa II-divisioonan A-lohkossa.

Miesten puolella kakkosjoukkueemme on aloittanut III-divarikautensa tasapelillä ja tappiolla. Joukkueessa palloja iskevät Jarno Tiusanen, Hannu Salminen, Jyri Häyrinen, Miska Peltonen ja Jouni Hirvimäki. Hieman alakanttiin sujuneiden avausotteluiden johdosta nouseminen tulee olemaan haastavaa, mutta kuitenkin mahdollista. Viime kesäkaudella kakkosjoukkue onnistui nousemaan II-divisioonaan. Joukkue pelaa tulevana sunnuntaina 7.1. klo 12:00 kotihallissaan Nokian joukkuetta vastaan - tervetuloa paikan päälle seuraamaan.

Miesten puolella on myös kolme joukkuetta IV-divisioonassa ja peräti neljä joukkuetta V-divisioonissa. IV-divisioonan joukkueilla on runkosarjat noin puolessa välissä. Kolmosjoukkueen Mika Perälä, Jussi Palovaara, Jaakko Marjamäki ja Mikko Hänninen ovat lohkonsa piikkipaikalla. V-divisioonassa, entinen Harrasteliiga, ovat JTS:n neljä joukkuetta samassa lohkossa yhdessä Keuruun joukkueen kanssa. JTS6:n Keijo Lehto, Pekka Mervola ja Jorma Nieminen ovat avanneet kautensa parhaiten ja johtavat lohkoaan.

Naisten kakkosjoukkue on pelannut kolme ottelua, joista se on onnistunut raapimaan kasaan yhden pisteen. Kakkosjoukkueessa pelaavat Merike Juponaho, Kia Komulainen, Hilla Juntunen, Heidi Silvast, Essi Asikainen ja Kamilla Komulainen. Joukkue kohtasi kahteen kertaan edustusjoukkueemme - otteluista ei kertynyt kakkosjoukkueelle pisteitä, mutta kokemusta ja kovuutta runkosarjan viimeiselle puolikkaalle.

KATSO ALEMPIEN DIVISIOONIEN SARJATAULUKOT

Naisten edustusjoukkue on avannut II-divisioonan häkellyttävän ylivoimaisesti
Miesten edustusjoukkueella on kurssin käännön paikka säilyttääkseen sarjapaikkansa Ykkösdivarissa