Jyväskylän Tennisseuran vuosi 2017 oli menestyksekäs

29.12.2017

Jyväskylän Tennisseuralle vuosi 2017 oli erittäin menestyksekäs monella mittapuulla. Seuran jäsen- ja harrastajamäärät ylsivät uusille luvuille.

Viimeisempien vuosien kasvutrendi jatkui entistä vahvempana myös vuonna 2017. JTS:n aktiivisuus ja pyrkimys eteenpäin näkyivät erityisesti jäsen- ja harrastajamäärissä sekä olosuhteissa.

Jäsen- ja harrastajamäärät nousivat uusille luvuille
JTS:n toiminta jakaantui kevät-, kesä- ja syyskauteen. Kausien ydintoimintoina olivat valmennus- ja kilpailutoiminnan järjestäminen. Seura järjesti useita kansallisia kilpailuja, joihin saapui pelaajia ympäri Suomea. Suurimpina tapahtumina JTS sai järjestettäväkseen alkuvuodesta 10-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailun ja kesällä miesten SM-Liigacupin nousukarsinnat. Kansallisten kilpailuiden lisäksi seuran sisäiset pelitapahtumat nousivat suureen suosioon, kun kerta toisensa jälkeen tapahtumat olivat täynnä iloisia harrastajia.

Harrastajamäärät kasvoivat niin kevät-, kesä- kuin syyskaudellakin. Yhteensä viikoittaisessa harjoitustoiminnassa oli mukana 474 pelaajaa, mikä tarkoittaa 20,30 % kasvua edellisvuoteen verrattuna. Merkittävintä kasvu oli syyskaudella, kun kasvua edelliseen syyskauteen oli noin 23 %.

- Mennyt vuosi oli ennätyksellinen valmennustoimintamme puolella. Hyvää suuntausta on jatkunut nyt jo useamman vuoden ajan. Erityisesti Aikuistenniksessä ja Tenniskoulussa (7-12 -vuotiaat) on ollut kasvua. Kilpajunioreiden puolella määrä on ollut suurin piirtein vakio, mutta treenimäärät ovat kasvaneet ja se näkyy pelaajien nousseessa tasossa, päävalmentaja Henri Bruun kertoi positiivisesta kasvusuuntauksesta valmennuksen puolella.

Seuran jäsenmäärä on pyörinyt 300-350 välillä 2010-luvulla. Vuonna 2016 lähestyttiin jo maagista 400 jäsenen rajapyykkiä, mutta sen rikkoutumista saatiin odottaa loppuvuoteen 2017. Tällä hetkellä JTS:n jäsenmäärä on 417, mikä on seuran historian suurin.

JTS-valmennusten lisäksi seura liikutti keväällä myös yli tuhatta keskisuomalaista koululaista LähiTapiola Street Tennis -kiertueellaan. Yhteiskuntavastuullisuutta tuotiin ja tuodaan jatkossakin esille Reilu Pelaaja -kampanjalla, jossa korostetaan hyvää käytöstä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Jyväskylän Tenniskeskuksella vipinää ja vilskettä
Jyväskylän Tenniskeskus Janukselle vuosi 2017 oli ensimmäinen täysi toimintavuosi. Pitkään haaveissa ollut kiinteä ja lämmin halli toteutui isojen ponnistelujen jälkeen kesän ja syksyn 2016 aikana.

Tenniskeskuksella on riittänyt vipinää ja vilskettä läpi vuoden. Parantuneiden olosuhteiden ansiosta ovat hallin vakio- ja irtovuoromyynti kasvaneet huomattavasti. Pelaajien suusta on tullut paljon kiitosta parantuneiden olosuhteiden johdosta. Lisäksi seuran on ollut hyvä järjestää laadukkaampia kilpailuja sekä tapahtumia uusissa puitteissa.

- Uusi halli oli meille tärkeä asia. Tuntuu todella hyvältä, että pelaajat ovat olleet tyytyväisiä ja että käyttöaste on ollut kasvussa. Ensimmäiset pelaajat saapuvat hallille aikaisin aamulla ja on siellä vakiovuorokin kello 22:00 alkaen. Meillä on tällä hetkellä hyvää toimintaa ja olosuhteet ovat kunnossa tenniksen harrastamiselle, seuran puheenjohtaja Ilkka Nyman kommentoi tyytyväisenä.

Menestystä myös kilpailurintamalla - SM-mitaleita niin junioreille kuin senioreillekin
Kilpailutoiminnan järjestäminen ja kilpapelaajien kasvattaminen ovat tärkeitä asioita JTS:n toiminnassa. Vuoden 2017 aikana saatiin SM-mitaleita seuran pelaajille liki 20. SM-mitaleita saavuttivat niin juniorit kuin senioritkin. Suomen mestaruuksiakin juhlittiin Petri Pykälämäen voittaessa keväällä 50-vuotiaiden kaksinpelin kultaa ja Emma Kuusiston juhliessa 12-vuotiaiden sisäkenttien kaksin- ja nelinpelin kultamitaleita.

Alla listaus SM-mitalisteista:

• Petri Pykälämäki 50v kaksinpelin kulta
  • Emma Kuusisto 12v kaksinpelin kulta ja pronssi, nelinpelin kulta ja hopea & sekanelinpelin kulta ja hopea; 14v kaksinpelin pronssi
  • Vilma Koponen 14v nelinpelin pronssi
  • Masi Sarpola 21v kaksinpelin pronssi
  • Olivia Syvälahti 16v sekanelinpelin hopea
  • Nuutti Loikkanen 16v sekanelinpelin hopea
  • Lotta Heiskanen 16v kaksinpelin pronssi, nelinpelin hopea ja pronssi
  • Liinu Heiskanen 12v nelinpelin pronssi
  • 70v miehet SM-hopea (Jussi Isoviita, Pentti Niiranen ja Martti Markkanen)

SM-menestyksen lisäksi JTS:n miesten edustusjoukkue voitti kesäkaudella Ykkösdivarin ja onnistui myös nousemaan karsintojen kautta SM-sarjaan ulkokaudeksi 2018. JTS sai järjestettäväkseen SM-nousukarsinnat, jotka vetivät hienosti yleisöä Hippokselle kolmen päivän ajan syyskuun alussa. Yleisön riemuksi JTS:n Masi Sarpola, Patrick Ahonen, Jussipekka Salo ja Kasperi Ilkka juhlivat lopulta SM-sarjaan nousua kotiyleisön edessä.

Kiitos mukana oleville - yhdessä eteenpäin myös vuonna 2018!
Kiitokset kaikille mukana oleville, niin pelaajille kuin taustavoimille sekä yhteistyökumppaneille. Vuosi 2017 oli erittäin menestyksekäs - yhdessä eteenpäin myös vuonna 2018!