JTS-junnuille menestystä vuoden ensimmäisestä JGP-osakilpailusta!

17.1.2016

Tänä viikonloppuna pelattiin vuoden 2016 ensimmäiset JGP-osakilpailut. Turun Verkkopalloseura (TVS) ja Åbo Låwn-Tennis Klubb (ÅLK) isännöivät turnauksia Turussa ja Kaarinassa.

Jyväskylän Tennisseuralta lähti matkaan kuusi pelaajaa: Olivia Syvälahti, Eevert Salminen, Lotta Heiskanen, Vilma Koponen, Emma Kuusisto ja Liinu Heiskanen. Olivia, Lotta ja Liinu pääsivät juhlimaan nelinpelien mestaruuksia! Tämän lisäksi Lotta ja Liinu olivat kaksinpelien finaaleissa ja Emma eteni nelinpelissä semifinaaliin.

1. JGP 10- ja 14-vuotiaat Turku, TVS-Tennis (TVS)
JTS:n Eevert Salmisen ja Vilma Koposen tiet katkesivat kaksinpeleissä tällä kertaa karsintavaiheeseen. Heiskasen sisarukset Lotta ja Liinu puolestaan lähes putsasivat palkintopöydät kaksin- ja nelinpeleissä.

Lotta ylsi 14-vuotiaiden kaksinpelissä finaaliin asti kukistamalla selkeästi Isabel Kämpin (T-88), Laura Hietarannan (LTS) ja oman nelinpeliparinsa Emilia Salon (ViTes). Finaalissa oli vastassa niin ikään turnauksessa ilman erämenetyksiä ollut helsinkiläinen Peppi Ramstedt (HVS). Viimeksi tytöt kohtasivat vuoden 2015 JGP Masters -turnauksessa, jolloin Lotta oli vahvempi. Tällä kertaa oli Pepin vuoro viedä ottelu- ja turnausvoitto tiukan kolmieräisen jälkeen 4-6 7-6 6-2.

Nelinpelissä Lotta ja Emilia Salo (ViTes) ovat tottuneet menestymään yhdessä ja kaudenavaus sujui voittoisissa tunnelmissa. Puolivälierissä kaatui parivaljakko Vilma Koponen (JTS)/Emelie Gabran (HVS) ja semifinaalissa Emilia Hartman (TaTS)/Fiona Kallio (LVS) - molemmat ottelut suoraan kahdessa erässä. Finaalista muodostui todellinen jännitysnäytelmä HVS:n Stella Erlundia ja Peppi Ramstedtia vastaan. Ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän super-tiebreikin jatkopalloilla. Lotta ja Emilia saivat käännettyä otteluun itselleen ja samalla turnausvoiton lukemin 6-2 4-6 12-10!

Liinu puolestaan esitti todella vahvoja otteita 10-vuotiaiden sarjoissa. Kaksinpelissä Liinu eteni isosiskonsa tavoin finaaliin asti. Matkalla kukistuivat Milla Kanto (TaTS) ja Lotta Wulff (ÅLK). Finaalissa verkon toisella puolella oli Liinun nelinpelipari Lorna Pujals (HVS). Ratkaisevat pallot kääntyivät tänään helsinkiläisen eduksi ja loppulukemiksi kirjattiin 6-3 6-1.

Nelinpelissä Liinu ja Lorna olivat täysin pitelemättömiä. Parille ei löytynyt pysäyttäjää ja turnausvoittoa tytöt pääsivät juhlimaan kahden vakuuttavan voiton jälkeen. Finaalissa kaatuivat Antonina Shveykovskaya (OVS) ja Natalia Papshev 6-3 6-2!

1. JGP 12- ja 16-vuotiaat Kaarina, Åbo Låwn-Tennis Klubb (ÅLK)
Kaarinassa Olivia Syvälahti ja Emma Kuusisto pelasivat upeat nelinpelit - kaksinpeleissä tappiot tulivat pääsarjojen ensimmäisillä kierroksilla.

Olivia pelasi 16-vuotiaiden nelinpelissä yhdessä tamperelaisen Martina Minetin kanssa. Tyttöjen yhteispeli rullasi alusta asti todella hienosti ja he etenivätkin vakuuttavasti finaaliin kukistamalla Roosa Karin ja Noora Hannulan (TaTS) 6-1 6-0 sekä Venla Ahdin (Smash-Kotka) ja Sonja Keräsen (HLK) 7-5 6-3. Finaalissa oli vastassa duo Oona Korolainen (PTT)/Anni Tuomela (ETS). Ottelussa nähtiin useita näyttäviä palloralleja, jotka kääntyivät JTS:n ja TaTS:n iloksi Olivialle ja Martinalle luvuin 6-3 7-5!

Emma puolestaan eteni yhdessä venäläisen parinsa Valeriia Krokhotinan kanssa aina semifinaaleihin saakka. Semifinaalissa Lotta Nurminen (ÅLK)/Asta Miettinen (PTT) olivat vahvempia, mutta sitä ennen Emma ja Valeriia kukistivat hienosti Veera Santasen (ÅLK) ja Natalie Weckströmin (TVS) sekä Stella Äijälän ja Iris Karin (TaTS)!

Onnittelut sarjojen voittajille ja isot peukut JTS:n pelaajille hienosta kauden 2016 avauksesta - erityisonnittelut turnausvoitot napanneille Olivialle, Lotalle ja Liinulle!

Katso tulokset Tennisässästä

Lotta Heiskanen ja Peppi Ramtedt (kuva: TVS-Tennis)
Lorna Pujals ja Liinu Heiskanen (kuva: TVS-Tennis)