Tennisliiton kilpailutoiminnan uutisia

12.1.2016

Alla on Tennisliiton tervehdys kilpailutoimintaan liittyen. Suurena yksittäisenä asiana kilpailijoille: muistakaa maksaa kilpailulisenssi ennen ensimmäistä otteluanne.

1. TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan torstaina 14.1.2016.  Viikonlopun 15.-17.1.2016 kilpailut pelataan nykyisellä luettelolla ja viikonlopun 22.-24.1.2016 uudella, 14.1. ilmestyvällä luettelolla.

HUOM! Sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen!

2. SARJATENNIS JA KILPAILULISENSSI 2016

Muistattehan, että sarjatenniksen ja harrasteliigan pelikausi loppuu 28.2.2016. Sopikaa siis viimeiset ottelut nyt hyvissä ajoin!

Nousukarsinta Tennisliigaan pelataan 11.-13.3.2016.

Nousukarsinta 1-, 2- ja 3-divisioonaan pelataan 1.-3.4.2016.

MUISTATTEHAN HANKKIA VUODEN 2016 KILPAILULISENNSIN ENNEN VUODEN ENSIMMÄISTÄ SARJAOTTELUA (ei koske harrasteliigaa)!

3. KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUKSET

Vuoden 2016 alkupuolella järjestetään seuraavat avoimet kilpailunjohtajakoulutukset:

Jatkokoulutus 23.1.2016 Tampereella klo 10-15  (ilm. 14.1.2016 mennessä)

1-tason koulutus: 12.3.2016 pääkaupunkiseudulla (ilm. 3.3.2016 mennessä)

2-tason koulutus: tarkentuu vielä

Ilmoittautumiset: raisa.tornroos(at)tennisfi

Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista täältä.

4. TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOUR

Tykkimäki mini- ja miditennis tourin osakilpailuja järjestetään alkuvuonna 2016 vielä helmi-, maalis- ja huhtikuussa ympäri Suomen. Päivämäärät ja järjestävät tahot näette Ässästä. Mainostattehan kilpailuja junioreillenne. Sarjan Masters-päätösturnaus pelataan Kouvolassa 21.5.2016.

5. SPORTTITURVA

Suomen Tennisliitto suosittelee kaikille kilpapelaajille vapaaehtoisen urheiluvakuutuksen, Sporttiturvan, ottamista vakuutusyhtiö Pohjolasta. Tennisliiton kilpailutoimintaan osallistuvien tulee lunastaa kilpailulisenssi Tennisässän kautta, joka EI sisällä vakuutusta.

Sporttiturva on tapaturmavakuutus kilpailuihin, harjoituksiin ja leireille (huom! voimassa ulkomailla yhtämittaisilla matkoilla korkeintaan 3 kk).

Vakuutusyhtiö Pohjola tarjoaa kolmea erilaista vakuutusta vuodelle 2016:

1) Aikuisten (vuosina 1935-97 syntyneet) vakuutus hintaan 250€

2) Nuorten vakuutus 1 (vuosina 1998-2003 syntyneet) hintaan 85€

3) Nuorten vakuutus 2 (vuonna 2004 syntyneet) hintaan 25 €

4) Nuorten vakuutus 3 (vuosina 2005 ja myöhemmin syntyneet) hintaan 25€

Vuoden 2016 urheiluvakuutus on voimassa kalenterivuoden ja tulee voimaan maksupäivänä klo 24.

Voit lukea vakuutuksesta lisää ja lunastaa sen verkkosivuiltamme.

Huomaa, että vaikka vakuutusta ostaessasi ko. sivuilla puhutaan lisenssistä, se kuitenkin tenniksen osalta tarkoittaa pelkkää vakuutusta.

Pohjola on uudistanut Sporttiturva-vakuutusta. Vakuutusturva on huomattavasti kattavampi kuin aikaisemmin.

Sporttiturvan keskeisimmät muutokset:

• Tapahtumakohtaisen hoitokulujen korvaussumma on nostettu 8.500 eurosta 15.000 euroon
  • Oikeus korvaukseen perustuu äkillisen tapahtuman aiheuttamaan vammaan
  • Aikaisemmin vahingon sattuessa tarvittiin ulkoinen tekijä, jotta vakuutus korvasi hoidon
  • Tapaturmaan ei tarvita enää ulkoista tekijää ja esimerkiksi voimanponnistuksen vuoksi syntynyt vamma korvataan ja hoidetaan
  • Korvauspiirissä on nyt myös esim. akillesjänteen katkeaminen
  • Hammasvamman hoidossa ei ole enää aikarajaa. Sen voi hoitaa kuntoon, kun se urheilijalle tai aktiiviliikkujalle parhaiten sopii.
  • Nyt myös ortopediset tuet ja sidokset kuuluvat vakuutusturvaan

Tapaturman sattuessa Sporttiturva-asiakkaiden käytettävissä on valtakunnallisen kumppaniverkoston hoitolaitosten lisäksi Helsingissä sijaitseva Omasairaala, joka hoitaa tuki- ja liikuntaelinten vammoja huippu-urheiluun keskittyvien ortopedien johdolla.

Omasairaalan valtakunnallinen sairaalaverkosto laajenee ja seuraava sairaala avataan Tampereelle kesällä 2016.